Stadsviksstrand i Haparanda

Stadsviksstrand ligger på gränsen mellan Sverige och Finland, strax norr om Haparanda centrum, mellan golfbanan och IKEA och i närhet till det nya handelsområdet Björka. RYM Markutveckling har höga ambitioner för Stadsviksstrand. Till projektet är två välrenommerade arkitektkontor knutna. Lotén arkitekter med grundaren Pelle Lotén som bl a ritat bostadsområdet Skönvik i Haparanda för RYM Markutveckling. Wingårdhs arkitekter som är grundat av Gert Wingårdh – en av Sveriges mest välrenommerade arkitekter och som har ritat flera kända byggnader i Sverige och världen.

Stadsviksstrand har förutsättningar att bli ett riktigt fint område med vacker utsikt över viken mot Torneå och det planerade Rajalaområdet (På gränsen). IKEA ligger bara c:a 300 meter söder om Stadsviksstrand och shopping i den nya Gallerian På ”På Gränsen” kan ske till fots. ICA Maxi, EL-Giganten är lika långt bort som IKEA.
HaparandaTornio golfbana ligger i nära anslutning c:a 300 meter norr om Stadsviksstrand. Det finns en gångstig (Hälsans stig) som går igenom bostadsområdet, över Tullen till Finland och runt hela Stadsviken.

Lägenheter

Vid stranden planerar vi att bygga tre stadsvillor; mindre bostadshus med 12-16 lägenheter i varje samt tre loftgångshus med 24-28 lägenheter vardera. Totalt blir det 90 -100 lägenheter med bostadsrätt. Lägenheterna blir i det större formatet och kommer att ge en härlig boendekvalitet. Det kommer att finnas möjlighet till egen uteplats och bastu i de större lägenheterna. Flerbostadshusen får anknytning till vatten och en härlig utsikt över Stadsviken och Torneå stad i Finland.

Läs mer…

Radhus

Fyra gator med radhus planeras på den västra delen av Stadsviksstrand mellan väg 99 och Curteliusvägen vid Marielund. Totalt beräknas 65 radhus kunna uppföras och de planeras få en boyta upp till 140 kvm. Radhuslängorna kommer att bebyggas i etapper och försäljning av radhus beräknas starta så snart som detaljplanen vunnit laga kraft.

Läs mer…

Skriv din epostadress eller ditt telefonnummer, vi tar kontakt med dig!

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ditt meddelande

captcha

Dela:
  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
  • PDF
  • RSS